Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Dag Van De Bouw 2023 Amsterdam

Toegang voor Iedereen: De Dag van de Architectuur 2023

Toegankelijkheid in het OKU House

324 Huurwoningen met Universeel Ontwerp

Toegankelijkheid wordt steeds belangrijker in de architectuur. In 2023 staat het thema "Toegang" centraal tijdens de landelijke Dag van de Architectuur. Een van de projecten die dit jaar in de spotlight staan, is het OKU House in Amsterdam-West. Deze nieuwbouwontwikkeling zal 324 huurwoningen bevatten die volledig toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of beperking.

Het OKU House is ontworpen volgens de principes van universeel ontwerp. Dit betekent dat de woningen zo zijn ingericht dat iedereen ze gemakkelijk en veilig kan gebruiken. Zo zijn de appartementen voorzien van brede deuropeningen, drempelloze douches en aangepaste keukens. Ook het gebouw zelf is volledig toegankelijk, met liften en hellingen voor rolstoelgebruikers.

Door universeel ontwerp toe te passen, zorgt het OKU House ervoor dat iedereen kan genieten van kwalitatief hoogwaardige woonruimte. Dit project is een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur kan bijdragen aan een inclusieve samenleving. Tijdens de Dag van de Architectuur kunt u het OKU House zelf bezoeken en ervaren hoe toegankelijkheid in de praktijk wordt gebracht.


Comments